Česká spořitelna – penzijní společnost bude od 23. ledna 2017 rozesílat daňová potvrzení z penzijního připojištění i doplňkového penzijního spoření a roční výpisy k doplňkovému penzijnímu spoření.

Daňová potvrzení odešleme všem klientům, kteří si v roce 2016 na svou smlouvu o penzijním připojištění anebo smlouvu o doplňkovém penzijním spoření naspořili více než 12 000 Kč, případně k nám své spoření převedli z jiné penzijní společnosti.

Roční výpisy z doplňkového penzijního spoření zašleme každému klientovi, který u nás měl v minulém roce platnou smlouvu o doplňkovém penzijním spoření. Pokud Vám ve výpise není něco jasné nebo byste chtěli znát vysvětlení jednotlivých položek, pomůže Vám Průvodce výpisem. Zhodnocení našich účastnických fondů bylo v loňském roce ve výši: u konzervativního -0,05 %, u vyváženého 5,17 % a u dynamického 7,42 %. Více se dozvíte v komentáři k vývoji na finančních trzích v roce 2016 našeho analytik-ekonoma Ing. Radka Jedličky.

Klienti s doplňkovou službou elektronické vystavování dokumentů obdrží daňové potvrzení a případně roční výpis bezpečně a okamžitě do internetového bankovnictví SERVIS 24 a budou ho mít k dispozici po dobu 24 měsíců. Zmíněná služba je bezplatná a lze ji sjednat přímo v SERVIS 24 či na jakékoli pobočce. Ostatním klientům budou zásilky rozesílány postupně poštou od 23. ledna.