Od listopadu přicházíme s novinkou na trhu penzijního spoření, kdy aktuální nabídku rozšiřuje o etické penzijního spoření.

Vedle Povinného konzervativního, Vyváženého a Dynamického fondu nyní nově nabízíme pro stávající i nové klienty Etický fond. Kromě standardního porovnávání investičních příležitostí z pohledu rizika a výnosu, budeme zohledňovat při nákupu konkrétních titulů do portfolia fondu rovněž i míru naplňování principů společensky odpovědných investic.

Co je to společensky odpovědná investice a jaké jsou principy etického investování se dozvíte na www.etickesporeni.cz.

Etický fond je vhodný pro konzervativní investory s minimálním investičním horizontem tří let, kteří dávají přednost pevně úročeným finančním instrumentům. V omezené míře bude Etický fond rovněž participovat na vývoji akciových trhů. Jedná se o fond smíšený s maximálním podílem akcií dosahující 15 % majetku fondu. Etický fond se řadí z pohledu rizika mezi Povinný konzervativní a Vyvážený fond s očekávanou mírou zhodnocení převyšující výkonnost Povinného konzervativního fondu. Navíc i u Etického fondu můžete využít naši unikátní službu Garance.

S novinkou jsme upravili i náš Sazebník a Obchodní podmínky.

Více informací Vám rádi sdělíme na 956 777 444 nebo v kterékoliv pobočce České spořitelny.